مشخصات و قیمت گیربکس حلزونی
گیربکس حلزونی یا کتابی، متشکل از 2 دنده ماردون فولادی و چرخدنده بشقابی با جنس برنج با دو مدل موتور حلزونی گرد و مکعبی تولید می شود.
گیربکس حلزونی، مقرون به صرفه ترین و پر استفاده ترین مدل از انواع گیربکس داخلی ماشین آلات صنعتی کم وزن و دستگاه ها به شمار می آید. دو چرخ دنده در گیربکس حلزونی وظیفه انتقال نیرو به موتور را برعهده دارند. شود. گیربکس حلزونی یا الکتروگیربکس حلزونی بنا به سفارش مشتری با الکترو موتور مورد نیاز وی ارائه می شود.
مشخصه های فنی گیربکس حلزونی :
در گیربکس حلزونی دنده از نوع برنج قابل تعویض است و طول عمر محدودی دارد. این محصول، با خاصیت عدم بازگشت پذیری مخصوصی طراحی شده است. عدم برگشت پذیری به این منظور است که اگر بخواهیم خروجی را دوران دهیم، دنده ورودی نچرخد. این محصول همچنین از نسبت تبدیل و توان ورودی پایینی برخوردار است.
- سرعت ورودی 1400 دور بر دقیقه
- گیربکس بالابر ها با خاصیت عدم برگشت پذیری
- گیربکس کانوایرها
- نگهداری و چکاپ آسان گیربکس
- امکان تعویض تمام قطعات موتور گیربکس
- نصب در وضعیت دلخواه (افقی، عمودی و دوار)
- گیربکس بی صدا
- عملکرد بسیار روان و سلامت محیط کار
- اقتصادی و به صرفه بودن
- استفاده از فلنچ ورودی
- دارای قابلیت کوپل مستقیم الکترو موتور بر گیربکس
این تجهیز از دسته گیربکس های ویژه ای است که در صنعت استفاده می شود. این گیربکس در نسبت تبدیل 1 : 7 ارائه می شود و پوسته ی آن آلومینیومی است. البته اگر مایل باشید می توانید به سفارش خود پوسته گیربکس را از چدن یا فولاد بخواهید.
این نوع گیربکس به علت تغییر در ساختمان بدنه و پوسته ی آلومینیومی بسیار سبک و دارای ویژگی انتقال حرارت بیشتری می باشد. در بعضی از حرفه های صنعتی لزومی به استفاده ی گیربکس های پوسته چدنی نیست و تنها از گیربکس جهت ایجاد تغییر در سرعت و گشتاور استفاده می شود. گیربکس های مدل W با شکل ظاهری شبیه به گیربکس های مکعبی در هفت اندازه مختلف ساخته شده تا به نیاز صنایع جزئی تر نیز پاسخگو باشد. توصیه می شود، از این گیربکس با الکتروموتور های با دور بالا استفاده نشود.
بیشتر بخوانید مقاله مشخصات و قیمت گیربکس حلزونی : خرید گبربکس کتابی در اصفهان
مزایای گیربکس حلزونی :
- وزن پایین
- بدنه با جنس آلومینیوم
- اندازه مطلوب
- قیمت متناسب
مشخصات فنی گیربکس حلزونی :
- توان ورودی بین0.12 تا 15 کیلووات
- حیطه ی گشتاور از 24 تا 1500 نیوتن متر
- نسبت تبدیل 7 تا 100
ویژگی های انتخاب یک گیربکس :
- توان ورودی یا خروجی برحسب کیلو وات یا اسب بخار
- توان نسبت تبدیل
- مقدار گشتاور نیروی خروجی
- میزان بازده گیربکس
- دور بر دقیقه ورودی
- دور بر دقیقه خروجی
- ضریب کار
- فضای نصب کمی را اشغال می کند
- ضریب اطمینان بالا
- عمر طولانی
- دارای حالات مختلف برای نصب
توصیه می شود؛ گیربکس حلزونی همراه الکتروموتورهایی با دور ورودی 1400 دور بر دقیقه و کمتر، استفاده شوند.
نکات نصب و نگهداری گیربکس حلزونی :
- جهت انجام روغن کاری درست، موقعیت قرارگیری باید معین شود. گیربکس هایی که مدام در حال گریس کاری هستند، درپوش های تراز روغن، پیچ تخلیه روغن و هواکش ندارند.
- گیربکس هایی که لازم به روان کاری با روغن هستند، بی روغن عرضه شده و دارای درپوش هواکش، تراز و تخلیه روغن همسان با وضعیت نصب هستند. این روغن را می توان پیش از نصب با مقدار مناسب روغن پر کرد.
- با توجه به سرعت دورانی بالای چرخش امکان بیرون آمدن چرخ دنده و پولی از پوشش گیربکس وجود دارد. س
- محل نصب گیربکس را طی چند مرحله تست کنید تا از لحاظ مقاومت و جذب ارتعاشات مناسب باشد.
- برای دمپ کردن ضربات شدید بار باید از کوپلینگ های هیدرولیکی محدودکننده جهت گشتاور استفاده کنید.
- آزمایشات لازم برای تراز بودن جایگاه نصب گیربکس، میزان کافی روغن و ویسکوزیته آن پیش از شروع به کار انجام گردد. بعلاوه از استحکام اتصالات ورودی و خروجی به گیربکس هم مطمئن شوید. کمترین خطایی در این بحث می تواند آثاری بسیار گزاف و ناگوار را برای یک واحد صنعتی داشته باشد.
- در انتخاب گیربکس دقت کافی کنید و در مواردی که گیربکس حلزونی را بعنوان بالابر استفاده می کنید، به هیچ وجه به عنوان نفربر بکار نبرید و تنها جهت بار از آن استفاده کنید. در زمان حمل بار دقت کنید شخصی پایین باکس متصل به سیم بکسل قرار نداشته باشد.
جهت نصب گیربکس حلزونی باید نکات ذیل را رعایت کرد:
- گیربکس را مطمئن به یک پایه صلب پیچ شود تا مرتعش نشوند.
- هنگام رنگ کاری گیربکس حتما کاسه نمدها را خوب بپوشانید تا از خراب شدن آنها پیشگیری شود.
- تلرانس هر مدل دنده، چرخ زنجیر یا هزینه ای که روی محورهای ورودی یا خروجی نصب می شود، H7 و H6 باشد.
- پیش از استارت زدن گیربکس مطمئن شوید که سطح روغن مطلوب است و ویسکوزیته روغن برای نوع بار مصرفی، درست می باشد.
در صورتیکه روغن معدنی به کار می برید، روغن را بعد از 500 یا هزار ساعت کار اولیه عوض کرده و درون گیربکس را شست و شو دهید. در فاصله های زمانی مرتب سطح روغن را بازبینی کرده و روغن را بعد از چهار هزار ساعت کار تعویض نمایید.
بیشتر بخوانید مقاله مشخصات و قیمت گیربکس حلزونی : خرید گیربکس حلزونی
انواع گیربکس های حلزونی از نظر شرایط نصب تجهیزات :
گیربکس های حلزونی با توجه به شرایط نصب و تجهیزات مکانیکی مورد استفاده در آن ها به دسته های مختلفی تقسیم می شوند:
- گیربکس حلزونی FC: گیربکس های FC برای کوپل مستقیم خروجی به دستگاه مصرف کننده می باشد. این نوع از گیربکس ها در انواع میکسرها کاربرد دارد. جنس دنده ماردون این گیربکس ها در خروجی به صورت فلنچ دار است و به بغل نصب می شود.
- گیربکس حلزونی VF: گیربکس های مدل VF از جمله گیربکس هایی هستند که قابلیت نصب در فضاهای کم جا را دارند. این سری از گیربکس دارای کاربری در نوار نقاله و بالابرها دارند.
- گیربکس حلزونی RVF: این نوع از گیربکس جهت صنایع سنگین مناسب می باشند. هم چنین شامل یک جعبه تقلیل اولیه و یک جفت چرخ دنده مارپیچ هستند.
ظرفیت حرارتی گیربکس حلزونی :
گاه گاهی بررسی کنید که توان جذب شده از حد پایینی ظرفیت حرارتی تجاوز نکند. اگر سرعت چرخش شافت حلزون از 1400 دور در دقیقه تجاوز کند یا نیروی سنگینی حضور داشته باشد و یا گیربکس حلزونی متوالی کار کند، باید توان به کار گرفته شده کمتر یا مساوی POT ظرفیت حرارتی گیربکس حلزونی باشد. اگر کار الکتروگیربکس حلزونی 2ساعت پشت هم باشد و بعد از طی یک بازه زمانی متناسب با دمای محیط همسان شود، POT را نباید در مستندات در نظر گرفت. برای کاربری مورد نظر شما، اگر به طور مداوم و پیوسته کار می کند، توصیه می شود حتما با مشاویرن متخصص این حوزه مشورت نمایید.
معایب گیربکس های حلزونی :
- استفاده در دور های بالاتر امکان پذیر است ولی باعث کاهش عمر گیربکس خواهد شد.
- دمای بالا به علت مکانیسم درگیری چرخ دنده ها
- لزوم استفاده از کاسه نمد
- راندمان نسبتا پایین 65 درصدی
مشخصات و قیمت گیربکس حلزونی :
قیمت این گیربکس بسته به عوامل گوناگونی چون جنس پوسته، ابعاد گیربکس، دور ورودی و خروجی و مدل آن وابسته است. با توجه به افزایش قیمت گیربکس حلزونی در 5 ماهه اخیر پیشنهاد می شود مستقیما از کارخانه یا نمایندگی فروش مراجعه کنید.
- قیمت این گیربکس برای تیپ 25 از حدود 700.000 هزار تومان آغاز شده و با توجه به تیپ و برند دستگاه انتخابی این مبلغ افزایش پیدا می کند.
- گیربکس معمولی از 1.230.00 تومان الی 76.000.000 تومان در بازار موجود است.
- گیربکس حلزونی را در تیپ و نسبت های مختلف با مدل های مختلف به طور کوپل شده با الکتروموتور یا جدا از آن با گارانتی یکساله دنده خریداری کنید.
کلام آخر مشخصات و قیمت گیربکس حلزونی
انتخاب صحیح و دقیق و قیمت گیربکس حلزونی با کیفیتی مناسب و مطلوب دغدغه همیشگی تولید کنندگان می باشد.
بیشتر بخوانید مقاله مشخصات و قیمت گیربکس حلزونی : خرید گیربکس هلیکال