تفاوت طراحی گیربکس حلزونی چیست؟
تفاوت طراحی گیربکس حلزونی چیست؟ اگر تا به حال به هر یک از ماشین هایی که به هر طریقی حرکت می کنند توجه کرده باشید، متوجه خواهید شد که چه بخش مهمی در پشت پرده آن حرکت نهفته است. آیا تا به حال به حرکت آسانسور، بالابر ساختمان، بیلبوردهای در حال چرخش و نورافکن ها توجه کرده اید؟ آیا تا به حال این سوال را از خود پرسیده اید که قدرت هر یک از این تجهیزات از کجا می آید؟ با بررسی انجام شده به گیربکس صنعتی رسیدیم. در همه مواردی که ذکر کردیم، برای ادامه فعالیت خود حتماً به گیربکس نیاز خواهند داشت.در مطلب تفاوت طراحی گیربکس حلزونی سعی داریم در مورد یکی از پرکاربردترین گیربکس های صنعتی یعنی گیربکس حلزونی صحبت کنیم.
گیربکس حلزونی یا گیربکس مکعبی یکی از ارزان ترین و پرکاربردترین انواع گیربکس در ماشین آلات و تجهیزات صنعتی است. گیربکس حلزونی، وظیفه ی انتقال نیرو را از طریق دو دنده به عهده می گیرد. موتور گیربکس حلزونی یا الکتروگیربکس حلزونی در واقع یک گیربکس کوپله شده با موتور است که با توجه به درخواست مشتری با موتور الکتریکی مورد نیاز تولید می شود.
گیربکس های حلزونی با طرح های مختلف در بازار موجود است که وقتی با توجه به ساختار داخلی آنها طبقه بندی می شوند جزئیات زیادی را نشان می دهند و در ادامه در مورد طرح های مختلف گیربکس های حلزونی صحبت خواهیم کرد. همه این جزئیات به به نحوه قرارگیری چرخ دنده ها شافت ها و فلنج های گیربکس بستگی دارد که به صورت ترکیبی یا مرکب طراحی می شوند.
گیربکس صنعتی چیست ؟
مکانیسم یا ماشینی که وظیفه انتقال نیروی مکانیکی از موتور به مصرف کننده و همچنین وظیفه انتقال گشتاور به دستگاه را بر عهده دارد گیربکس صنعتی نامیده می شود. به دلیل این فرآیند، اکنون به عنوان رابط مکانیکی بین تولید برق و مصرف برق شناخته می شود.یکی از کشورهایی که امروزه به بزرگترین تولید کننده قطعات انتقال صنعتی تبدیل شده است، چین است.
بیشتر بخوانید مقاله تفاوت طراحی گیربکس حلزونی : خرید گبربکس کتابی در اصفهان
اجزای متفاوت گیربکس های حلزونی
همانطور که قبلاً ذکر شد، گیربکس های حلزونی یکی از رایجترین گیربکس های و البته پرکاربردترین آنها در صنعت هستند که از اجزای مختلفی تشکیل شدهاند. در این قسمت به طور خلاصه به بررسی آنها می پردازیم.
-
بلبرینگ های قدرتی
یکی از قطعات دیگری که در اکثر گیربکس های صنعتی دیده می شود، بلبرینگ است. این قطعه وظیفه انتقال نیرو را به راحتی انجام می دهد. به این ترتیب اولین نیروها توسط بلبرینگ ایجاد شده سپس به قسمت خروجی بلبرینگ هدایت می شوند.
-
چرخ دنده قوی
یک قسمت از گیربکس چرخ دنده است. چرخ دنده ها اساساً به شکل دندانه های صاف یا مارپیچ هستند.با این حال، چرخ دنده های مارپیچی هنگام چرخش تماس بیشتری نسبت به چرخ دنده های صاف ایجاد می کنند و این باعث می شود دستگاه بهتر کار کند.
-
کاسه نمد محافظ
اساساً هر وسیله ای باید از نفوذ آلودگی، رطوبت و گرد و غبار در امان باشد، به همین دلیل نیاز به محافظت دارد. در مورد گیربکس های حلزونی این کار توسط پوسته نمدی انجام می شود. پوسته های نمدی از نفوذ خاک به درون گیربکس جلوگیری می کنند.
-
پوسته های گیربکس
هر گیربکسی به یک پوشش محافظ نیاز دارد. این روکش وظیفه بسیار مهمی در مقاومت در برابر لرزش و ضربه دارد. جنس پوسته یا پوششها از چدن یا آلومینیوم هستند.
تفاوت طراحی های گیربکس حلزونی چیست ؟
این نوع گیربکس که شبیه حلزون است در طرح های مختلفی استفاده می شود. هر یک از آنها دارای جزئیات هستند، در این بخش به چند نمونه طراحی می پردازیم.
بیشتر بخوانید مقاله تفاوت طراحی گیربکس حلزونی : خرید گیربکس حلزونی
۱- گیربکس حلزونی کتابی
این نوع گیربکس های صنعتی که از خانواده حلزونی هستند، با نامهای گیربکس های مکعبی یا NMRV شناخته میشوند. این نوع گیربکس به روش معمولی با ورودی فلنج و خروجی شفت هالو ساخته می شود. گیربکس حلزونی کتابی از با انعطاف پذیری بالا در عملکرد و نگهداری ساده و آسان برای استفاده برخوردار است.
۲- گیربکس حلزونی MVF
در طراحی این نوع گیربکس ها عموماً از فلنج در قسمت ورودی استفاده می شود که فلنج ها برای کوپل های مستقیم با الکتروموتورها مناسب هستند. این سازه در مقایسه با سایر سازه ها قفل شونده است، برگشت پذیر نیست و فضای کمی نیاز دارد. هر یک از این ویژگیها طراحی را از سایر گیربکسها متمایز میکند.
۳- گیربکس های VF حلزونی
این مدل گیربکس صنعتی برای ساختش از یک شافت سالید برای ورودی به کار برده است و در طراحیشان اصولاً از پایه های فلنج استفاده میکنند.
تفاوت گیربکس حلزونی با سایر گیربکس ها
مکانیزم گیربکس های حلزونی برگشت ناپذیر است. این بدان معنی است که چرخ نمی تواند پیچ را به حرکت درآورد. مزیت این مکانیسم برگشت ناپذیر افزایش امنیت سیستم است. گیربکس های حلزونی ارزانتر و بیصداتر از گیربکس سیاره ای هستند. در واقع، گیربکس حلزونی ارتعاش ندارند، بنابراین ساکتتر و استفاده از آنها راحتتر است. مانند گیربکس های سیاره ای، گیربکس های کرمی به دلیل فشردگی زیاد، به سرعت گرم می شوند. با این حال، میتوانید عملکرد را با ترکیب گیربکس حلزونی خود با سایر گیربکس بهبود بخشید.
ويژگی های مهم گیربکس حلزونی
از جمله نکات مثبت گیربکس حلزونی که باعث گسترش گسترده آنها شده است، باید به موارد زیر اشاره کرد:
- قابليت تعويض قطعات
- سرويس و نگهداری آسان گيربکس
- نصب آسان در هر موقعيت
- بدون هرگونه صدا و آلودگی صوتی
- درنهايت مقرون به صرفه بودن
- کوپل آسان با الکتروموتور
- گیربکس های حلزونی به طور کلی در انواع هالو شافت، فلنچ دار و پايه دار در بازار موجود می باشند.
نکات قابل توجه
اگر قصد دارید یک چرخ دنده بخرید باید چند نکته را از قبل در نظر بگیرید. نکات مهم برای گیربکس شامل موارد زیر است:
- توان ورودی گيربکس براي تعيين سايز آن جهت خريد بسيار مهم است.
- نوع نصب گيربکس اهميت بالايی دارد .
- نسبتی که گيربکس براي تبديل دارد جهت تعيين اندازه و سايز آن بسيار مهم است.
- همچنين نوع ورودی گيربکس که آيا به صورت مستقيم کوپل می شود يا غيرمستقيم برای انتخاب نوع گيربکس و در نهايت ميزان هزينه پرداختی دارای اهميت بالايی است.
تفاوت قیمت انواع گیربکس حلزونی
سوال متداول این است که هزینه خرید انواع گیربکس حلزونی صنعتی چگونه تعیین می شود و چه عواملی بر آن تأثیر می گذارد؟ باید در نظر داشته باشیم که هزینه انواع گیربکس ها بر اساس اندازه گیربکس و همچنین نسبت و مدل شفت ورودی آن متغیر است. به این ترتیب، هرچه چرخ دنده بزرگتر باشد، قیمت آن بیشتر است. یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت تمام شده انواع گیربکس ها، طراحی چرخ دنده های داخلی آنهاست.
بیشتر بخوانید مقاله تفاوت طراحی گیربکس حلزونی : خرید گیربکس هلیکال